Ecois-nieuwsbrief jan. 2018: Ecois nieuwe voornemens, Agri & Food Moengo, S.T.E.M.-workshop enz.

Welkom bij de eerste aflevering van de Ecois-nieuwsbrief van 2018

Onze nieuwe voornemens voor het nieuwe jaar zijn:

  • meer advies geven en implementaties helpen realiseren naast uiteraard onze expertise op peil houden en inbrengen,
  • meer ict en ontwikkelingsdoelen naast ict ten behoeve van het leerproces.

Kort samengevat willen we Ecois voortaan zien als een samenwerkingsverband voor advies, implementatie en training op het gebied van ict en duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Onze focus daarbij is doel 4: Goed Onderwijs voor Iedereen!

Als voorproefje hierop hebben we onze website geheel opnieuw opgebouwd. U vindt daarin interessant en vooral Nederlandstalig materiaal over onderwijsbeleid, online trainingsmateriaal om onderwijsprofessionals bij te scholen in e-learning, maakonderwijs en gaming/simulation en op het gebied van allerlei zaken die een instelling op orde moet hebben vóór ze een accreditatieproces kan ingaan.

Nieuw is onze verzameling S.T.E.M.-activiteiten. Ze zijn in de praktijk beproefd en staan volledig gedocumenteerd op onze site.

En uiteraard handhaven we onze populaire pagina’s met de MINOWC-examenopgaven van 2007 t/m 2013. Technisch gezien hebben we ze naar een aparte locatie verhuisd (i.c. Google Drive). We hopen dat het daardoor voor MINOWC aantrekkelijker wordt om ons ook de ontbrekende jaargangen (2014 t/m 2017) te verstrekken.

Verder in nieuwsbrief:

  • Ecois komt met vier primeurs naar Agri & Food Fair Moengo
  • Ecois-workshop “Droomhuis met LED-lamp” bij Villa Zapakara, 27 jan. 2018
  • Slides beschikbaar van Presentatie op Researchdag  AdeKUS/Vlir over Onderwijs en Suriname

Veel inspiratie!,
het Ecois-team,
Pieter van der Hijden en Marco Ligtvoet
info@ecois.srwww.ecois.sr – 8750066

Ecois komt met vier primeurs naar Agri & Food Fair Moengo

Ecois is met vier nieuwe educatieve activiteiten aanwezig op de 2e jaarlijkse Agri & Food Fair die op donderdag 18 januari 2018 zal plaatsvinden in en om de Recreatiezaal te Moengo, Marowijne. Ook wordt de populaire workshop “Maak je eigen tekenrobot” herhaald. U vindt Ecois van 9.00 – 17.00 u. in het voormalige biljart-gedeelte.

De nieuwe educatieve activiteiten hebben betrekking op: 1. Energie, 2. ICT in de praktijk, 3. Voedselketen en 4. Duurzame ontwikkelingsdoelen.

Bezoekers van jong tot oud kunnen op verschillende manieren elektrische energie opwekken en die ook weer voor verschillende doelen aanwenden. Ze zien dat ICT nog veel meer te bieden heeft dan gaming en kantoorwerk alleen. Ze denken na over hun eigen pizza-fabriek die met de Pizza Moengo de wereld wil veroveren en welke voedselketen daar aan vooraf gaat. Ze selecteren hun favoriete duurzame ontwikkelingsdoel en programmeren een robotje om daar hun stem aan te bezorgen.

Afhankelijk van drukte en belangstelling vindt in de loop van de dag enkele malen een workshop “Maak je eigen tekenrobot” plaats tegen minimale kosten.

De Marowijne Agri & Food Fair is een project van SOIL Masonkondre i.s.m. de DC van Marowijne.

Ecois workshop “Droomhuis met LED-lamp” bij Villa Zapakara, 27 jan. 2018

Ecois geeft op zaterdagochtend 27 januari 2018 bij Villa Zapakara een nieuwe techno-workshop voor kinderen vanaf zes jaar. Tijdens “Droomhuis met LED-lamp” tekenen zij hun eigen fantasie-huis en leggen daar een LED-lamp in aan. Bel voor de juiste tijd en om te reserveren met via Villa Zapakara, tel. 422212. Het adres is Prins Hendrikstraat 17b (op het terrein van ons Erf), Paramaribo.

“wow, ik had nooit gedacht dat dit echt zou gaan werken”

Eerst gaan de kinderen hun eigen fantasie- of droomhuis tekenen. In een hoekje van het papier komt ook een EBS-kast. Van daaruit leggen de kinderen twee draden naar hun huis aan. Daar komt een schakelaar en een LED-lampje. “Wow, ik had nooit gedacht dat dit echt zou kunnen werken”, zei het meisje (7) op de foto bij de try-out.

Slides beschikbaar van presentatie op Researchdag AdeKUS/VLIR over Onderwijs en Suriname

Ecois verzorgde tijdens de recente onderzoeksconferentie 2017 van AdeKUS/VLIR een presentatie over onderwijs en Suriname. De presentatie had als titel “Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen;de uitdaging voor Suriname en de mogelijke bijdrage van ict”. De slides zijn beschikbaar via http://bit.ly/17pvdh-adekus.

17pvdh-adekus-onderzoeksconferentie-320

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: