ECOIS organiseert conferentie “Onderwijs & ICT” op 14 mei 2010 in Paramaribo

ECOIS organiseert op vrijdag 14 mei 2010 in Paramaribo een eendaagse conferentie over Onderwijs & ICT. Geïnteresseerden uit de wereld van opleiding, training en beleid krijgen daar een overzicht van actuele ontwikkelingen nationaal en internationaal. De conferentie is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Vol = vol.

ICT (Informatie- en Communicatietechnologie) wordt steeds belangrijker voor onderwijs en training. Alles wat met computers en Internet te maken heeft, blijkt leerlingen te motiveren. Nieuwe didactische werkvormen worden mogelijk, het onderwijs wordt efficiënter, effectiever en toegankelijker én de leerlingen worden voorbereid op een toekomst waarin Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) steeds belangrijker worden. Binnen Suriname zijn hier ook al diverse ervaringen mee opgedaan. Steeds meer scholen richten een computerlokaal in. Internet komt langzaam maar zeker ook in het binnenland beschikbaar. Afstandsonderwijs komt steeds dichterbij.

De conferentie richt zich op de complete onderwijskolom, maar ook op trainingsbureau’s en HRM-afdelingen van grote bedrijven en instellingen. De deelnemers kunnen dus zowel leerkrachten zijn als managers, onderwijsdeskundigen en beleidsmakers.

Het programma luidt als volgt:

 • 8.00 – Ontvangst
 • 8.30 – Welkom (Jan van Ewijk, MINOV, dagvoorzitter)
 • 8.35 – Opening (vertegenwoordiger MINOV)
 • 8.45 – Leerlingen zijn overal enthousiast (Fortune Scheuerman, IOL)
 • 9.10 – Didactiek krijgt nieuwe mogelijkheden (Ton Wolf, ECOIS m.m.v. Marco Ligtvoet, IOL)
 • 9.35 – Leerprocessen verlopen efficiënter, afstandsonderwijs komt binnen bereik (Pieter van der Hijden, ECOIS)
 • 10.00 – Laboratorium ontwikkelt nieuwe vormen van leren (Bas van Abel, Creative Learning Lab, De Waag)
 • 10.25 – Pauze
 • 10.40 – Wat moet je met een eigen computerlokaal (Arti Tell, R.G. Bueno Bibaz school)
 • 11.05 – De hele wereld online, óók in het binnenland (Franklin MacDonald en Ryan Abrahams, VSB)
 • 11.30 – ECOIS, kruispunt van praktijk en beleid (Archie Marshall, IOL)
 • 11.55 – Pauze
 • 12.40 – Aan het werk, een korte workshop (Pieter van der Hijden en Ton Wolf, ECOIS)
 • 13.40 – Afronding (Jan van Ewijk, MINOV)
 • 14.00 – Einde

Meer informatie vindt u op de ECOIS-website (www.ecois.sr). Daar komen (achteraf) ook alle handouts en dergelijke te staan.

De conferentie vindt plaats op vrijdag 14 mei 2010 (8-14 u.) in het University Guesthouse aan de Leysweg te Paramaribo. De inloop start om 8:00 u., het programma loopt van 8:30-14:00 u. De entree is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Dat kan bij voorkeur per e-mail via conferentie@ecoisonline.org of telefonisch (8- 14 u.) via 434007. Vol = vol!

ECOIS is het Expertisecentrum voor Onderwijs & ICT in Suriname. Het is opgericht door het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL), het Nederlandse Expertisecentrum voor Leerplanontwikkeling (SLO) en Sofos Consultancy.


Noot voor de redactie: U bent van harte welkom om deze conferentie bij te wonen en desgewenst beeld- en geluid-opnamen te maken. Wel graag tevoren even overleg.

Contactpersonen: Pieter van der Hijden en Ton Wolf, info@ecoisonline.org, tel. 8750066.

Oorspronkelijke publicatie 6 mei 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: