ECOIS-Nieuwsbrief april 2011: Nu inschrijven voor ECOIS-conferentie woensdag 13 april 2011

ECOIS-logo

Expertisecentrum Onderwijs & ICT Suriname

Aan de abonnees op de gratis Ecois-Nieuwsbrief*)

In deze nieuwsbrief maar één onderwerp:

Nu inschrijven voor de Ecois-conferentie van woensdag 13 april 2011

ECOIS heeft het programma voor zijn conferentie over “Onderwijs & ICT” bekend gemaakt. Vier sprekers waaronder mw Jennifer Simons (voorzitter DNA) belichten Visie, Deskundigheid, Leermiddelen en Infrastructuur van deze materie. Daarnaast komen drie projecten uit de Surinaamse praktijk aan bod en gaan de deelnemers zelf aan de slag in een korte workshop. De conferentie is bedoeld voor iedereen die professioneel met onderwijs, leren en training te maken heeft. Ze vindt plaats op 13 april 2011 in het University Guesthouse. Meer informatie staat op de website www.ecois.sr.
Programma Ecois-jaarconferentie 2011

ECOIS, het Expertisecentrum Onderwijs & ICT Suriname, organiseert op woensdag 13 april 2011 van 8-14 uur in het University Guesthouse aan de Leysweg te Paramaribo zijn 2e jaarcongres over “Onderwijs & ICT”.

Het programma begint met het Vier-in-balans model dat visie, deskundigheid, leermiddelen en infrastructuur met elkaar in verband brengt. Mw. Jennifer Simons (voorzitter DNA) neemt de visie voor haar rekening. Wát willen we bereiken met ICT in het onderwijs? Marco Ligtvoet gaat in op de deskundigheid van de docenten.Hoe staat het met uw Technological Pedagogical Content Knowledge (TPACK)!? Frits Gravenberch en Diana Gaddum komen met voorbeelden van digitale leermiddelen. De een met Leren via simulaties, de ander met Leren via video-editing. Daarna volgt Ton Wolf met de infrastructuur – Van dingen naar diensten.

Na een korte pauze volgen drie presentaties over Surinaamse praktijkvoorbeelden. Vincent Kenswil brengt de deelnemers up-to-date over de ontwikkelingen rond het Surinaamse Fab Lab. Laurine Ruijten en Suzanne Pelgrim van de nieuwe psychologie-opleiding van AdeKUS vertellen hoe ze Moodle vanaf dag één zijn gaan gebruiken. Betty Burgos, Miriam Weekers en Chiquita Gaddum presenteren het Global Teenager Project in Suriname.

Na de tweede pauze zet Pieter van der Hijden iedereen aan het werk in een korte workshop die moet leiden tot Bouwstenen voor beleid. Tot slot volgt een afrondingdoor dagvoorzitter Lucenda Plet en krijgen de deelnemers elk een CD-ROM vol documentatie, voorbeelden en programmatuur mee naar huis.

Deelnemen kost SRD 100 p.p. Meer informatie staat op de Ecois-website op www.ecois.sr en is ook te verkrijgen via administratie@ecoisonline.org of telefonisch onder kantoortijd via 8983486. Inschrijven kan via de website. Vooraf betalen kan contant bij het IOL-secretariaat of via een overschrijving naar bankrekening 10.74.997 (DSB) of 151.89.533 (RBTT) van het IOL onder vermelding van Ecois-conferentie en de naam van de deelnemer.

Tot slot

ECOIS is het Expertisecentrum Onderwijs & ICT Suriname. Het ECOIS-team bestaat uit: Pieter van der Hijden (pvdh@sofos.nl), Marco Ligtvoet (mjwligtvoet@hotmail.com), Lucenda Plet (p_lucenda@hotmail.com), Ton Wolf (a.j.g.wolf@gmail.com).

Het algemeen contactadres van Ecois is: info@ecoisonline.org. Vragen over bijeenkomsten kunt u stellen via administratie@ecoisonline.org. Inschrijven voor bijeenkomsten kan via onze website op www.ecois.sr.

*) U ontvangt deze Nieuwsbrief (max. 6 maal per jaar) omdat u ooit aan onze bijeenkomsten heeft deelgenomen of omdat wij om andere redenen aangenomen hebben dat u in ons werk geïnteresseerd bent. Wilt u de Nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat ons dat dan even per e-mail weten (administratie@ecoisonline.org).

Oorspronkelijke publicatiedatum 5 april 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: