MINOWC-examens

Ecois publiceert de examens en herexamens mét antwoorden van GLO, MULO, HAVO en VWO van 2007 t/m 2013.

Procedure:

 1. Klik op MINOWC-EXAMENS om naar de examens 2007 t/m 2013 te gaan*);
 2. Klik op het schooltype waarin u geïnteresseerd bent;
 3. Klik op examenjaar;
 4. Klik op vak;
 5. U krijgt een lijst van bestanden te zien zoals aangeleverd door het Examenbureau.

De bestanden waar u interesse voor heeft, kunt u één voor één downloaden. U kunt ze ook allemaal in één keer downloaden in de vorm van een zip-bestand (zie onder aan de bestandenlijst). Dat is een archief-bestand waarin alle bestanden samen op een compacte wijze zijn opgeslagen. Na downloaden kunt u het zip-bestand op uw computer uitpakken. U heeft dan in één keer de hele lijst in uw bezit.

De meeste bestanden zijn MS-Word bestanden. U heeft MS-Word of een (gratis) MS-Word viewer nodig om dergelijke bestanden te kunnen openen. Een aantal bestanden is van het PDF-type. U heeft (gratis) Adobe Reader of een andere PDF-reader nodig om dergelijke bestanden te kunnen openen.

*) Vanaf 2014 wil MINOWC zijn examens op de website http://examenbureausuriname.com publiceren.

27 gedachten over “MINOWC-examens”

  1. Dag meneer van Hijden.
   Bedankt voor uw snelle reactie.
   Wel vreemd dat jullie daarover niet kunnen beschikken. Het zijn werken die al gemaakt zijn. En jullie zijn toch een onderdeel van het Examenbureau?
   Een ander probleem is dat ik nou helemaal niet meer kan inloggen op ecois.com. Hoe komt dat?

   Met vrienelijke groet,
   Y. Kasi

   Like

 1. Dag Yvonne Kasi,

  Ecois is een samenwerkingsverband van op dit moment twee personen / vrijwilligers. We staan los van MINOWC en/of het Examenbureau. De kosten van de site dragen we zelf.

  Onze site staat op ecois.sr. Die is qua inloggen enz. ongewijzigd.

  met vriendelijke groet,
  Pieter van der Hijden

  Like

   1. Hallo mw. Sattoe,
    Helaas is het Examenbureau van MINOWC met ingang van 2014 gestopt met het beschikbaar stellen van de examens. Het geeft de voorkeur aan publicatie op zijn eigen website. Zie aldaar.

    Like

 2. Hallo, Al jullie toets werkjes op die andere website is op pdf file en gaat niet open. Examen werkjes vanaf 2014. Kunnen jullie het checken.

  Like

  1. Om een PDF-file te kunnen openen heb je een PDF-reader nodig, bijv. de gratis app Adobe Reader.

   Voor informatie over “die andere website” kun je het beste contact opnemen met de eigenaar van die site, het Examenbureau van MINOWC.

   Like

 3. Hallo.
  Op welke website kan ik examanwerkjes van 2014-2017 vinden met antwoorden als het mogelijk is?
  Vriendelijk gegroet.

  Like

   1. U bedoelt waarschijnlijk de website stukatime.com. Op die website kunnen studenten (na registreren) zelf bestanden zoals examenopgaven uploaden en met elkaar delen. Op onze Ecois-website staan alle examens enz. van 2007 t/m 2014 al voor u klaar. Latere jaren wil MINOWC niet aan ons verstrekken omdat het MINOWC Examenbureau ernaar streeft alle examens vanaf 2007 (ook) op zijn eigen site te plaatsen.

    Voordeel: Stukatime: Het is denkbaar dat een student eerder dan MINOWC het nieuwste examen op de site plaats. De site van Stukatime kan dus actueler zijn.

    Nadelen Stukatime: Stukatime is alleen bedoeld voor studenten en je moet je eerst registreren. Docenten en ouders/begeleiders hebben er dus niets aan. Als student ben je afhankelijk van wat andere studenten eerder voor je geüpload hebben. Stukatime zelf doet dat namelijk niet. Het resultaat is daardoor maar afwachten.

    De presentatie op Stukatime is vrij rommelig. Je kunt de bestanden alleen maar stuk-voor-stuk downloaden en niet als groep. Voordat je van Stukatime gebruik kunt maken moet je je , zoals gezegd, registreren waarbij je verplicht bent bepaalde persoonlijke gegevens te verstrekken die er o.i. niet toe doen. Bij Ecois en MINOWC is geen registratie nodig.

    Stukatime vertelt niet wat voor organisatie ze is, welke rechtsvorm ze heeft, waar ze gevestigd is, welke personen ermee bezig zijn enz. De website lijkt door een Duits bedrijf (ook al geen adres) gemaakt te zijn, is in Nederland geregistreerd, maar bij de Nederlandse Kamer van Koophandel onbekend. De website plaatst Surinaamse advertenties op haar site.

    Like

  1. Beste Mina,

   Bedankt voor je interesse in onze site. Wij plaatsen alleen de examens enz. die MINOV / MINOWC Examenbureau aan ons beschikbaar stelt. In 2014 heeft het Examenbureau besloten om ons voortaan niets meer te leveren, maar een eigen website op te bouwen. Misschien vind je daar bruikbare informatie voor jou.

   Met vriendelijke groet,
   namens ECOIS
   Pieter van der Hijden

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: